fattarinte

I snart 50 år har jag förundrats över andra människors åsikter, agerande och beslut. Nu inser jag att jag aldrig kommer att förstå. För varje år verkar jag förstå mindre och mindre. Hjälp mig någon att förstå...

Egenmäktighet med barn.

Publicerad 2012-03-26 16:18:48 i Samhället

Det var en gång en man som kämpat för hans och hans barns rätt till umgänge.

Så att höra diskussionen i morse på tv om att egenmäktighet med barn fördubblats på 10 år gjorde nog honom såväl upprörd som uppgiven.

Så här är den enkla verkligheten för tusentals pappor som försöker att hålla emot mammans dragkamp.

8 av 9 pappor förlorar vårdnaden om mamman söker ensam vårdnad. Det räcker för mamman att hon kan bevisa att mamman och pappan inte kan samarbeta. Att mamman skulle vara grund till problemet spelar ingen roll.

Detta s.k. nätverk som nu skall lösa alla problem med att pappor vill ha tillbaka sina älsklingar är en ren fars. Pappan har varit i kontakt med ALLA instanser som finns utan att någon lyft ett finger i att sätta ner foten och ringa upp barnens mamma och säga: "Ge tillbaka barnen till pappan för fan!

Nä, istället har han fått höra hur viktig mamman är för barnen. Poliser har hotat att om han gör på samma sätt som mamman så hämtar de in honom. Hans f.d. advokat har sagt att mamman är viktigare än pappan. Familjerätten har sagt att pappor inte får sina barn för att de inte är tillräckligt engagerade i barnen och politiker har likt amerikanska presidentkandidater sagt att OM de styrde så skulle det bli förändringar.

Inte EN ENDA instans har hjälpt honom och hans döttrar!!!

40.000 barn får aldrig träffa sin pappa, medan 150.000 barn bara får träffa honom en gång per månad. DET ÄR SKAMLIGT! Pappan i denna berättelse är lyckligt lottad. Han har mer umgängestid, men av den enda anledningen att han lagt ner kopiösa belopp, haft mycket tid och valt att företräda sig själv i Tingsrätten. Utan detta så hade mamman fått vårdnaden och pappan hade inte fått vara en del i hans döttrars liv mer.

PAS är den största barnmisshandel i rika länder som Sverige. Den handlar i grunden om att en förälder (mamman) skaffar sig 100%-ig kontroll över barnen och styr dem med järnhand i syfte att få barnen att ta avstånd från pappan. Barnen uppmuntras och belönas när de säger eller gör något illa mot pappan och bestraffas om de skulle älska sin far.

Det finns mängder av forskning i ämnet, men VARFÖR är det ingen som vågar prata om det?

Kan det vara så att hela fasaden av den hårt kämpande kvinnan som är ensamstående med två barn rasar samman som ett korthus. Kanske är det så att denna mamma är något annat än det harmlösa offer och som hänsynslöst tar pappan från barnen och skapar förvirrade små pojkar och flickor som kommer att söka uppskattning från äldre män i tonåren?

Nu till något som han hade behövt veta vid separationens början: Delad vårdnad betyder ENBART att myndigheter frånsäger sig ansvaret vad mamman än hittar på.

Delad vårdnad betyder att alla problem får lösas av föräldrarna själva. Samtal med familjerätten, m.m. är bara under frivillighet. Hjälp från socialen ges bara om mamman ber om det.

Det är självklart att frågan hamnar i Tingsrätten till slut. Alla pappor som är villiga att gå genom eld och vatten för sina barn går vidare till det svenska rättsystemet som har till uppgift att döma rätt och fel.

MEN, det finns inga rätt eller fel i en vårdnadstvist. Det finns bara en stor mängd lögner om vad den ena eller andra har gjort. Föräldrarna kan med andra ord ljuga hur mycket som helst, för processen pågår utan ed.

Kvar finns det som domstolen skall döma i. Det vill säga: "vad som är bra för barnen".

VEM avgör vad som är bra för just pappans barn?

Skall det verkligen få sitta (som i hans fall) en tjej-domare i 30 års åldern utan barn och referera till en kompis vars föräldrar är separerade?

Vem i helvete anser att detta mål är så oviktigt att en nyutexaminerad domare skall döma i en pappas och hans barns viktigaste mål?

Nu fick som sagt mamman inte ensam vårdnad (tack vare alla docenter som skrivit om hur viktigt det är med en pappa). Men för att mamman inte skulle gå tomhänt hem, så fick hon merparten av umgänget...

VARFÖR?

Trodde verkligen denna 30 åriga domare att hon gjort sitt jobb? Trodde hon att hon dömt vist och skickligt, eller gick hon en feg väg att en mamma aldrig alltid skall ha mer än pappan?

Nu skulle man kunna tro att ett ärende är slut.

Men om nu mamman inte tycker att domen var tillfredsställande, så kan hon välja att låta bli att följa den.

Trots att pappan meddelar myndigheter om mammans beteende, trots att han bevisar bevisat att hon inte sköter eller skött tider och trots att han vidarebefodrar alla hotfulla sms och mejl till såväl socialen, domstol, familjerätten, polisen, politiker, som till skola. Så finns det INGEN som vågar sätta ner foten och säga:

GE FAN I ATT ANVÄNDA BARNEN SOM SLAGTRÄ!

Det som sägs är att familjerätten kan erbjuda samarbetssamtal om han vill...

Jävla nonsens!!!

Man kan inte samarbeta med människor som anser att "allt mitt är mitt och allt ditt är mitt"!

Pappans enda medel som finns kvar är att gå till domstolen och anmäla henne för egenmäktighet med barn... Detta ärende som fördubblats på 10 år.

MEN om jag inte räknat helt fel, så innebär dessa regler att mamman först måste hålla barnen i tre månader innan myndigheterna meddelar mamman att hon har en månad på sig att återlämna barnen. Detta betyder att ärendet avskrivs om mamman lämnar tillbaka barnen dagen innan. Då har det gått fyra månader. På detta sätt kan mamman göra 10 gånger, vilket renderar i att hon ostraffat kan hålla barnen från pappan i 40 månader!!!

I denna pappas fall har han fått höra att hans döttrar hunnit bli för gamla för egenmäktighet med barn, vilket gör att han och hans barn åter står rättslösa...

Så att höra på tv i morse att det skall tillsättas "nätverk" för att komma till bukt med problemet att anmälningarna om egenmäktighet med barn ökar så drastiskt, är ett hån mot denna pappa och hans barn.

Pappor har pratat med ALLA de instanser som skall ingå i denna typ av nätverk och det enda man vill ge dem med det nya förslaget är någon att skicka ärendet vidare till, till dess att dessa pappor inte orkar kämpa i ekorrhjulet längre.

Man vill med andra ord inte komma åt problemet med PAS och mammor som vill undanhålla barnen från pappan. Man vill bli av med den stora mängden anmälningar om egenmäktighet med barn.

OM man verkligen tycker att barn har rätten till en pappa, så är det bara att sätta hårda straff på när en förälder tar barnen utan den andra förälderna godkännande. Detta betyder att all separation skall innebära en juridisk uppdelning av tiderna. Barnen skall ha rätt till båda föräldrarna.

Den som inte sköter tiderna blir hårt straffad. Oavsett om det skulle vara den hårt dubbelarbetande och ensamstående kvinnan, eller den hårt dubbelarbetande och ensamstående mannen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela