fattarinte

I snart 50 år har jag förundrats över andra människors åsikter, agerande och beslut. Nu inser jag att jag aldrig kommer att förstå. För varje år verkar jag förstå mindre och mindre. Hjälp mig någon att förstå...

Lära lika dåligt.

Publicerad 2012-04-30 11:00:22 i Samhället

Läste i tidningen igår om en skola i Skåne där barnen förbjudits att ta med sina böcker hem för att göra läxor.

Anledningen var att det var "orättvist" på grund av att det inte var alla barn som hade föräldrar som ville/kunne göra läxorna med sina barn.

Så i jämlikhetens vagga så skulle INGEN få ta med sig läxor hem.

Hur tänkte man då?

Så om ett barn är sjuk och inte kan närvara, så borde ju då hela undervisningen stanna upp. Är det bättre om alla presterar lika dåligt?

Jag hoppas att denna person omgående blir tillrättavisad och varnad.

Jag hoppas att föräldrarna tar sina barn från den skolan.

Jag hoppas att de föräldrar som har kvar sina barn i skolan köper egna läroböcker och arbetar hårt med hemundervisning, för det lär behövas...

Hur kan en människa tycka att det är rätt att offra 20-30 elevers kunskap bara för att några elever inte har engagerade föräldrar?

Kommunisternas blogg.

Publicerad 2012-04-25 11:02:17 i Politik



Var just inne och läste på kommunisternas blogg.

Här visar man en bild på Che Guevara och höjer upp sig själva med att skriva om sin kamp för fred. Man pratar om demokrati och jämställdhet och man pratar om fokets röst.

Man är snabb att klaga på inblandningen i Lidyen och anser att allt USA och regeringen gör är ett hot för demokrati och rättigheter.

Man skriver till och med om hur SÄPO slängde judarnas barn i händerna på Dr. Mengele under Nazisttiden.

Men vad är det jag inte förstår?

Detta parti har Kina, Kuba, Nordkorea, Sovjetunionen, m.fl. stater som referenser.

Varför skulle just denna kommunism som de förespråkar på kommunisternas blogg vara så annorlunda i praktiken?

Var Stalin bättre än Hitler? Jo, Stalin vann kriget, men var han BÄTTRE?

Jag blir rädd när människor hävdar att de är sanna kommunister. Lika rädd som jag hade blivit om någon sa att de var sanna nazister...

(Jag skrev lite på deras blogg... Undrar just om det klarar sig genom deras censur. Yttrandefriheten är ju inte historiskt synonymt med kommunism).

Vi är inget annat än inskränkta flockdjur.

Publicerad 2012-04-25 09:39:33 i Nöjesvärlden



Jag hörde två tjejer i 25-års åldern prata om mode för ett tag sedan.

De var båda 100% eniga om att ingen av de två styrdes av modet. De var helt fristående och klädde sig enbart efter det egna ögat och åsikten. Denna åsikt hade inte blivit förstörd av de som skapade modet.

Det lustiga var att de hade piercing, tatueringar, dreads, märkesjeans och lite andra atiraljer från second hand.

Kan det verkligen vara så att dessa två unga damer tror sig stå helt utanför modet? Eller är det bara så att de har ett sådant tunnelseende att de tror att bara för att de inte klär sig EXAKT som den stora massan så har de valt allt själva?

Jag har sett människor som valt att stå HELT utanför modeskaparnas ramar. Tro mig, de ser HELT galna ut. Praktiska kläder som har till uppgift att värma. Frisyr som är enkel att hålla ren och inget som skulle kunna åsamka dem infektioner, etc..

Man vänder sig om efter dessa människor och har svårt att placera in dem i något fack. Är de bohemer, kommunister, eller är de bara rent galna?

Nej, de är inte bohemer eller kommunister, för även de kontrolleras av en form av mode. Ett uniformt utseende som skall visa vilken grupptillhörighet de har.

Nej, de är inte galna. De har insett något som vi andra inte förstått. De har insett att det är sjukt att jag inte längre kan bära alla de tröjor som jag köpte förra året för massor av tusen kronor, bara för att de har en siffra på en av ärmarna...

Vi är ett flockdjur som är fullständigt fanatiskt rädda för att vara annorlunda.

Titta på bilden ovan och föreställ dig att merparten av kvinnorna bar denna typ av skor. Hur lång tid skulle det ta innan du tyckte att skorna var vackra? Hur lång tid skulle det ta innan du ansåg att de skor vi har idag ser konstiga ut?

Det tragiska är att det skulle gå snabbare än vi anar.

"Det är synd om människorna" sa en vis man... och visst är det.

Vem gör något rätt?

Publicerad 2012-04-23 16:17:23 i Politik




Fick lära mig för många år sedan att "det lättaste sättet att inte göra något fel, är att inte göra något alls".

Vad har denna Löfven gjort?

Jag har faktiskt inte sett något uttalande eller något nytt alls från denna fantastiska partiledare.

Inte heller såg jag något uttalande alls från Reinfeldt när Moderaterna stegrade upp och krossade Sossarna.

Kan det vara så att det inte handlar om att göra rätt, utan handlar mer om att inte göra fel?

I så fall kommer vi nog få ett enormt smörgåsbord serverat med valfläsk snart. Partiledare som gömmer sig bakom sina skyddsmurar och vågar inte uttala sig om något allt.

Inga åsikter = Inga fel.

Nä, fram för lite djärva politiker som vågar säga vad de tycker. Det är okej att göra fel, bara det finns en god intention i bakgrunden.

Jag tycker att vi har rätt att kräva att politiker gör 10% fel. Det är det enda sättet vi kan säkerställa att de gör 90% rätt på.

Vem tillät media att vara imuna mot straff?

Publicerad 2012-04-23 11:10:11 i Samhället


Hur kan det komma sig att media tror sig stå över lag och ordning?

Att begå ett vapenbrott och därefter hävda att det har med journalistik att göra är helt befängt.

Nu börjar dessa journalister att beklaga sig när de börjar inse att de gjort ett brott.

Men vad händer då?

Jo, journalister ställer upp solidariskt och skall försvara denna yrkeskårs imunitet mot straff. De skriker om moral (jo, det är faktiskt komiskt) och pressfrihet. Men sanningen är att de vill fösvara sin rätt att göra och säga vad de vill ostraffat.

Till och med domstolen räds detta och har förlängt tiden till beslut på grund av att "det är ett komplicerat ärende". Det är fan inte komplicerat. De har gjort sig skyldiga till vapenbrott. Punkt slut!

Samma sak gjorde Pål Hollender när han åkte till Baltikum och hade sex med en stackars prostituerad och urskuldade sig med att han ville belysa sanningen. Denna stackars flicka som blev våldtagen av Pål (jo, jag anser att detta är våldtäkt), skiter fullständigt vad han ville belysa när han förgrep sig på henne. Hon hatade förmodligen honom lika mycket som hon hatade männen före och efter Pål. Att hans flickvän filmade honom gör bara det hela än mer förnedrande för den lilla flickan.

Ytterligare ett exempel är dessa journalister som tar sig in i ett område i Afrika som uppenbart är riskabelt. Att ta sig in är en sak, men att sedan frottera sig med gerillan, låna deras vapen och skratta tillsammans är i mitt sätt att se det på helt åt helvete korkat.

När man sedan åker fast, så tror man sig åter vara imun mot straff. Svenska staten får lägga ner enorma resurser i att få loss dessa två pojkar från fängelset. Resurser som jag anar kunde använts till något betydligt bättre än detta.

Media skriker och hotar att om inte politikerna snabbt får loss deras kollegor, så har de makten att döda ett helt parti.

Jag har inte varit med att rösta fram att media skall stå över lag och ordning... Vem har gjort det?


Jag är en idiot!

Publicerad 2012-04-22 12:34:57 i Samhället



Ibland blir jag rädd för mig själv.

Det finns situationer som gör att jag borde skämmas för mitt egna agerande och jag borde deporteras till en by i centrala Afrika så att de kan hjälpa mig till rätta.

Detta hände mig idag:

Hade varit i affären igår och köpt ett rättvisemärkt kaffe. I samma sekund som jag valde detta kaffe kände jag mig som en man som faktiskt värnar om andra som har det tufft på jorden.

I morse tog jag fram kaffeburken och skulle fylla på kaffet. MEN, till min enorma irritation så var det MER kaffe i förpackningen än vad som fick plats i kaffeburken.

Min första reaktion var att bli förbannad och svära över denna stora händelse.

Att det var kvar kaffe i burken sedan tidigare spelade i min sjuka logik ingen roll.

HUR I HELVETE KAN MAN SÄLJA MER KAFFE ÄN VAD SOM RYMS I MIN KAFFEBURK?

Ärligt talat... Varför blir jag arg för detta?

Är det för att min kaffeburk hade kaffe kvar i sig? Är det för att förpackningen innehöll för mycket kaffe? Eller är den så att jag är så störd att jag blir arg för att jag har mer kaffe hemma än vad min burk kan rymma?

Så här är den enkla sanningen: Jag är en man som blivit skadad av att allt skall vara planerat och förberett.

Vi fostras från första sekunden i vårt långa liv att ALLT är paketerat och förutbestämt. Om vi då drabbas av en enda liten händelse som stör denna struktur så visar vi vårt missnöje.

Jag slår vad om två saker:

1. I Afrika skiter de fullständigt i rättvisemärkningen när de köper sitt kaffe.
2. Om de skulle ha mer kaffe hemma i Afrika så hade de blivit glada.

Kanske är det så att vi skulle behöva lite mer u-landsattityd i vårt land ibland.

Vem fan knarkar fram reklamen?

Publicerad 2012-04-21 20:26:19 i Nöjesvärlden



Tycker som konsult att man kan ställa lite krav på de människor som har till uppgift att vara professionella och därmed kunniga på sitt yrke.

Men jag FATTAR inte Kavlis reklam för kräftost...

Så här tyder jag den:

En kvinna ringer brandkåren för att hennes kattunge har klättrat upp i ett träd. Men de svarar inte på larmet, för de är ute i en båt utan flytvästar och fiskar kräftor med stora ostar i famnen. De är så sjukt fulla att de bara ramlar omkring i båten.
Detta betyder att katten bryter benet i fallet, men matte är jätteglad för att hon fick en smörgås av de fulla brandmännen.

Bra reklam, jävligt bra reklam... Hoppas reklambyrån tog betalt rejält för idén, för knark är tydligen dyrt i stora mängder...

Jag är riiiiiik!!!

Publicerad 2012-04-21 18:03:46 i Samhället

Jippiiiiiiii!

Jag är stormrik!

Fick precis ett mejl från en Dr. Brown som säger att jag skall få 15,4 miljoner pund... Jag behöver bara skicka lite uppgifter till honom med min adress, m.m.

Måste skicka in det nu. Sen skall jag iväg och shoppa loss en ny Masserati, en lyxvilla och en fet fuld-Breitling...

Men... Varför just jag? Varför måste det vara hemligt?

Haha... Läs gärna mejlet. Det är galet roligt :-) Uppenbart är det en skojare som tror att andra har samma iq som han själv... På något underligt sätt gillar jag denna Dr. Brown... Vi är lite kompisar han och jag. Lite secret business tillsammans... Han kallar mig för sin kära vän...



Kära vän,

Vänligen kan du vara betrodd? Jag Dr.Kevin Brown från Harlesden, nordvästra London, här i England. Jag arbetar för UBS Investment Bank London. Jag skriver dig från mitt kontor som kommer att vara en enorm fördel för oss båda. I min avdelning, som är chef London Regional Office, jag upptäckte en övergiven summan av £ 15,4 miljoner Brittiska pund (femton miljoner fyra hundra tusen Great British Pounds) på ett konto som tillhör en av våra utländska kunder Late Mr Thompson Morrison som olyckligt förlorade sitt liv i en olycka.
 
Vid valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär av var du bor, i synnerhet på grund av känslighet för dessa transaktioner har banken tjänstemän väntat på någon av de anhöriga att komma upp för påståendet men ingen har gjort det. Jag personligen har tappat målet att hitta släktingar i 3 år nu, jag söker ditt medgivande att presentera dig som de närmast anhöriga / Kommer Stödmottagande till avlidna så att intäkterna från detta konto värderats till £ 15,4 miljoner pund kommer att överföras till din bankkonto som de anhöriga till Late Mr Thompson Morrison
 
Detta kommer att betalas ut eller delas i dessa procentsatser, 60% för mig och 40% för dig. Allt jag behöver är att ladda upp dina uppgifter i vår bank-databas system som de anhöriga till Late Mr Thompson Morrison. Allt jag behöver nu är din ärliga samarbete, sekretess och pålitlighet för att vi ser denna transaktion igenom. Vänligen måste man hålla denna transaktion 100% hemligt på grund av min ställning här i min bank.
 
Jag fick dina kontaktuppgifter från ditt land internationell affärsverksamhet information, jag bestämde mig för att kontakta dig hoppas att du hittar den här affären intressant. Var på din bekräftelse av detta meddelande och ange ditt intresse jag kommer att förse dig med mer information. Endeavor att meddela mig ert beslut så snart som möjligt. Jag kommer att vilja investera min egen del 60% i ditt land.
 
Ge mig följande information som vi har 7 dagar att slutföra denna transaktion det är mycket brådskande TACK.
 
1. Ditt namn .....................
2. Ditt mobiltelefonnummer ..............
3. Din Kontakt Adress ......................
4. Yrke / befattning ..................
5. Faxnummer ..........................
 
Hälsningar,
Dr.Kevin Brun
Mob: +447035940235

Let´s dance handlar inte så mycket om dans.

Publicerad 2012-04-21 17:25:15 i Nöjesvärlden

Satt med mina tonårsdöttrar och tittade på Let´s Dance igår och förundrades över hur svaga dessa domare är på att ge professionell feedback till de tävlanden.

Det verkar som om att domare i program som Let´s Dance, Idol, m.fl. försöker skada de tävlandes självkänsla, till fördel för att pöbeln skall få sitta och skratta ut dem i tv-soffan, flottiga i hela ansiktet srattar de åt elakheten och känner sig för en sekund lite bättre än andra.

Vad är de som är så viktigt för exempelvis denna fjolliga man i Let´s Dance att vara arrogant, flörta med unga pojkar och håna vissa utvalda deltagare.

Kan det vara så att denna svaga man känner sig som en bättre människa om han får säga elakheter? Känner han sig yngre om han får flörta med småpojkar? Känner han sig bögigare om han får vara riktigt fjollig?

Kan det vara så att hans självbild bygger på att han är en bög och utan det så är han inget annat än en fånig man som är livrädd för åldrandet?

Jag har själv en förkärlek till program som "So you think you can dance". Detta program bygger på professionella kritiker som ger konkret feedback. De är respektfulla även mot de som inte kan dansa. De uppmanar människor att dansa och ha kul.

Ibland skämtar de om deltagarna, men likväl om sig själva. Det kan vara klädsamt att visa respekt till andra.

Dessa människor älskar dansen mer än de älskar sitt eget ego...

Ond, galen eller vad skall man kalla det?

Publicerad 2012-04-21 17:07:10 i Samhället

Tittade på en dokumentär om barnamördaren breivik (tänker inte skriva hans namn med stor bokstav).

Kan man kalla denna man ond? Räcker detta som en förklaring på vad han gjort mot barn?

Kanske är det ett försvar från oss att vi gärna vill klassa denna människa som monster, galen, ond och sinnesförvirrad. Kanske är det ett sätt för oss andra att distansera oss från honom och hans gärningar.

Men jag tror inte att han är galen, jag tror inte han är ond eller ens sinnesförvirrad. Jag tror att han är en man som saknar de spärrar som vi andra har.

Visst blir vi alla arga över saker som inte står rätt till. Visst har vi alla sagt att "man borde egentligen..."

Men skillnaden är att vi andra människor stannar vid att ventilera vårt missnöje med ord. Denna man gick vidare och gjorde det som är så främmande för oss andra. Han dödade kallblodigt små barn.

Det som är otäckt är att jag förstår hans logik, men inte gärning. Men jag VILL inte ens förstå hans logik.

Man borde egentligen...

Visst finns det genuint snälla människor.

Publicerad 2012-04-05 14:11:21 i Samhället



Jag och min bulldog var ute i vårsolen idag och njöt av värmen som jag trodde bara en vårsol kunde skapa.

Jag gick förbi en ung man i 25 års åldern som satt på huk jämte en jämnårig cp-skadad kille i en rullstol.

Jag såg hur den unga mannen log och tittade den cp-skadade killen i ögonen och sa:

"Du är också min bästa kompis".

Jag fick en stor tjock klump i halen... Ni vet en sådan där känsla i halsen som när man försöker förhindra att bryta ut i gråt till filmen Lassie. Men detta gråtet hade inget med sorg eller tragik att göra.

Detta var glädjetårar över att denna unga man gav den andra unga mannen den kärlek i form av vänskap och respekt som vi alla är i så stort behov av.

Ett jättestort tack till den unga mannen som inte bara värmde sin kompis, utan också värmde alla som såg och hörde.

Inte ens vårsolen kunde konkurrera med värmen från de få orden...

Varför gör inte alla som den unga mannen?

Varför tror vi att vi gjort en god gärning bara för att vi suttit i soffan och röstat i melodifestivalen på det "dyra numret". Att ge bort det vi har obegränsat av och som inte kostar en krona, borde inte vara så svårt att vara frikostig med.

Varifrån kommer påsken?

Publicerad 2012-04-05 12:06:16 i Politik



I skolan fick jag lära mig att påsken firas till minne av Jesu död och uppståndelse...

Men varför firade han själv påsk under sin levnadstid?

Hmmm... Kanske en tidsmaskin?

Men nu i helgen skall jag kalla så många feminister jag kan för "the hen"... Kan ju inte vara fel, eller?

Jag är stolt över Sverige!

Publicerad 2012-04-02 16:46:25 i Samhället



Hur kommer det sig att man klassas som rasist bara för att man väljer att vara svensk?

Jo, man VÄLJER att vara svensk medborgare. Det är ett aktivt val.

Det står alla fritt att resa iväg och söka medborgarskap i ett annat land om man vill. Är man exempelvis inte nöjd med att vi är en monarki, så kan man sätta sig på en färja till Finland eller Estland och börja om sitt liv där.  

Det är inget fel med dessa länder, så varför stanna här om man inte är nöjd?

Men åter till frågan om att vara stolt över sitt land.

Om exempelvis en amerikan pekar på en annan man och säger att "han är en typisk amerikan", så menar han med stor sannolikhet en duktig, stark eller framgångsrik man. Men om en svensk säger att "han är en typisk svensk", så menar han något negativt. Varför?

När jag googlar efter bilder och söker på "svensk" så är den första bilden på "enad svensk front"... Men vad f-n har de med svenskhet att göra?

När jag googlar bilder på "american" så raddas det upp flaggor, militärer och vithövdade örnar...  

Vi har en uppsjö av fantastiska människor som är och varit stolta över sin svenskhet. Vi är ett rikt land, smarta människor, modernt tänkande och skickliga på det mesta. Så varför skäms vi?

Man behöver inte agera som en dryg tonåring på en idol-casting för att vara stolt. Det går att kombinera ödmjukhet med stolthet (vilket oftast blir riktigt klädsamt).

Hur kan det komma sig att vi inte skall få eller våga ställa oss upp och vara stolta över vår grundkultur, vårt arv, vår flagga och vår Kung utan att automatiskt grupperas med de som är RÄDDA för andra kulturer?

Jag är så långt från rasism man kan komma. Men för den sakens skull skäms jag inte för att vara svensk.

Jag anser att invandring är viktigt för vårt land, men för den sakens skull tänker jag inte vara tyst när någon eller några skadar vårt land eller eldar vår flagga på stan.

Jag är stolt över vårt Kungahus och är tacksam över vad de gjort och gör för vårt land, men för den sakens skull är jag inte mot ett modernt samhälle.

Varför skulle det vara så fel att vara stolt över allt det vi har och allt vi står för?

Jag vill ha tillbaka min flagga från de som vill skada mitt land!

Jag är iallafall stolt över att jag är svensk och nu skall jag skicka ett mejl till min svenske kompis Ercan...


Vem bryr sig egentligen?

Publicerad 2012-04-02 15:47:49 i Politik



Det finns händelser som jag kan ta till mig och reagera över, så finns det händelser som känns mer som om någon försöker blåsa en storm i ett solkigt vinglas på journalisternas rökiga stamkrog.

Vem bryr sig EGENTLIGEN om att vi säljer militär know-how till saudierna? Om jag inte har helt fel, så är det inte förbjudet, så varför skall vi då bråka om det. Kanske gjordes det inte på helt rätt sätt, men alla som håller på med affärer vet att det ibland krävs nya och anpassade sätt för att få hem en stor order.

Kanske är det bättre att börja med att ta debatten hemma om att klassa dessa länder som olämpliga och därmed sätta ett handelsförbud på dem. All export och import skall då förbjudas. Inget om och men och kanske...

Så länge som ingen skriker högt över att Kina och Nordkorea blir inbjudna till vår Nobelfest, så känner jag att det inte finns så mycket fog att hävda sig som väktare över moral och etik...

För f-n... Det handlar om stora pengar... Antingen tar vi dessa pengar och fortsätter att blunda för bland annat Kinas och USAs agerande, eller så får vi vara konsekventa och vägra handel med något av de länder som inte har det styre och regler som vi har.

Att gå en mellanväg blir bara fånigt... Pengarna eller moralen?

Monster finns visst...

Publicerad 2012-04-02 12:45:44 i Politik



Läste om gruppvåldet mot den stackars kvinnan som ägde rum i migrationsverkets lokaler...

Hur kan en människa vara så ond att han hämtar en icke ont anande kvinna och slänger henne i händerna på sjuka as och åker därifrån?

Som om inte detta vore nog, så kommer han tillbaka och tröstar henne i 20 minuter. När hon kommer till medvetande igen, så våldtar han henne igen.

Snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla.... Låt mig få slå honom primitivt... Jag vill inte prata ut eller veta hur han tänkte. Jag vill bara idka primitivt våld. Det enda språk som den typen av as förstår.

Återinför stegling som förbjöds år 1841... För i vissa fall räcker bara den typen av straff...

De som våldtog denna kvinna är monster, men vad skall man kalla hennes "vän"?

Varför får kärringar och bögar snuska sig?

Publicerad 2012-04-02 12:27:13 i Nöjesvärlden



Hur kan det komma sig att det är "roligt" när en gammal bög flörtar med en liten kille på 20 år i ett "familjeprogram" som Let´s Dance?

Hur kan det komma sig att det är "roligt" när gamla kärringar flörtar med små pojkar i media?

Lek med tanken att en gammal man hade flörtat med en ung tjej på 20 år. Tänk om det hade suttit äldre män och kommenterat hur sexig den lilla tjejen är och kommit med sexuella anspelningar om sex och bett henne visa lite mer av brösten så fort det gavs tillfälle...

Om dessa kommentarer hade gjorts på ett företag, så hade detta legat inom sexuella trakasserier och förmodligen inneburit avsked och skadestånd. Men nu görs det av kvinnor och bögar och då skall det kallas humor... Vem bestämmer vad som är roligt? Media? Bögarna? Kvinnorna?

Tyckte Schenkenberg att det var roligt att en gammal bög flörtade med honom? Tyckte den lilla "fotbollspelaren" EGENTLIGEN att det var roligt att en gammal bög flörtade och en gammal kvinna kommenterade hans rumpa?

Eller är det så att detta med sexuella trakasserier enbart gäller hetromän som är gamla och/eller fula?

Bögar är inte immuna mot regler bara för att de fötts homosexuella. Lika lite är kvinnor immuna mot regler bara för att de råkar vara födda till kvinnor.

Så om det nu finns regler, så borde de gälla för alla. Inte bara hetromän...

Eller så kan ni alla kvinnor, hennor och homosexuella sluta med att vara så jälva känsliga när ni drabbas av något!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela